Mladá pšenice (Triticum aestivum) Salvia 1000g
Jemný zelený prášek vyrobený z mladé pšenice je enzymatickou bombou pro náš organismus. Je plný vitamínů, minerálů, aminokyselin a enzymů.
Mladá pšenice a její účinky a obsahem účinných látek jsou totožné s Mladým ječmenem. Najdeme v nich většinu důležitých vitaminů, minerálů, enzymů, aminokyselin, bioflavonoidů a dalších látek potřebných pro optimální buněčný metabolismus, regeneraci a ochranu organismu. Nejdůležitějším z nich je výrazně pozitivní působení na trávicí trakt. Rozdíl poznáme i v chuti, i když je to velmi individuální, může nám chuť pšenice připadat příjemnější. Oproti ječmeni má i vyšší obsah vitaminu B12, což je důležité zejména pro vegetariány, jimž tento nutriet velice často chybí.
Mladá pšenice obsahuje betakaroten, vitamíny A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, niacín, biotin, kyselinu listovou, široké spektrum aminokyselin: Alanín, Methionín, Arginín, Fenylalanín, Prolín, Serín, Glycín, Treonín, Histidín, Tyrosín, Izoleucín, Valín, Leucín, Lyzín, Kyselina aspartamová, Kyselina glutamová. Minérály jako draslík hořčík, křemík, zinek, vápník, ale především enzymy a chlorofyl. Mladá pšenice je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě.
Doporučené dávkování: 1 - 2 čajové lžičky denně zamícháme do vody, ovocného džusu nebo jiného oblíbeného nápoje. Nepoužíváme horké tekutiny, protože teplo neutralizuje aktivní enzymy. Mladou pšenici můžeme také přidat do cereálií, salátu nebo jiného studeného jídla.
Léčivé účinky mladé pšenice znali staří Egypťané a obyvatelé Mezopotámie již před 5000 lety. V západní civilizaci se začala masivně užívat v 60. letech minulého století a od té doby stále nabývá na popularitě.
Mladá pšenice je pěstován v souladu s ekologickým zemědělstvím. V dnešním světě jsou zelené potraviny jako mladá pšenice, mladý ječmen, chlorella, spirulina naprosto nepostradatelné pro správnou funkci organismu. Naše tělo se setkává s cizorodými látkami a jedy, které se v těle ukládají, díky tomu klesá jeho výkon, přichází únava, rychleji stárne a nemoci nevyjímaje. Zelené potraviny nám tak poskytují jakýsi ochraný štít přírody proti civilizačním chorobám. Již 10 denní užívání vede k pocitu nabité energií a vitalitou.