Máta Marocká - Nana 200g
Tento druh máty se vyznačuje svou oživující svěžestí. Vhodný ke konzumaci za tepla i za studena.
Marocká máta vyniká svou intenzivní příjemnou mátovou, peprmintovou vůní. Chuť marocké máty je oproti mátě běžné intenzivněji mátovější, není nahořklá. Používá se do čaje Touareg, ale také jako samostatný nápoj tajine.
Mimo jiné je marocká máta oblíbená zejména kvůli pozitivním účinkům na trávicí trakt. Marocká máta udržuje normální trávicí komfort.
Máta obsahuje řadu silic a vzácných sloučenin (mmentolová silice, která jí dává typické aroma, menton, mentofuran, sabin a piperiton, ale také glykosidy, třísloviny a hořčiny).
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Tradiční užití: Vynikající a osvěžující nápoj připravíme z 10 g čaje a 0,5 l vařící vody. Zalijeme a necháme louhovat 5 min. Scedíme a podle chuti osladíme.
Příprava
Tip: 6 g čaje (cca 6 vrchovatých odměrek - listy můžeme lehce rozdrtit) na 1 litr přefiltrované (resp. měkké) vroucí 100°C vody. Nechte louhovat 5 – 10 minut.
Marocká máta Nana je proslavená svým neskutečně osvěžujícím účinkem. Není nic lepšího v horkém letním dni... Marocká máta (Mentha longifolia) se používá pro přípravu čaje Tuareg, lze ji však pít i samostatně. Vyzkoušejte ji také!
Příprava nápoje 0,5 l
12 g směsi zalijte 90 °C převařenou vodou, nechejte 5 - 10 minut odstát, poté sceďte.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Složení nana máta
Obsah: 200 g