Japan Sencha 50g
Japan Sencha je špičkový jemný tradiční japonský čaj. Japan Sencha je typicky Japonsky jemné neinvazivní travnaté chuťi. Japan Sencha má světle zelený nálev. Vůně připomíná travnatou louku za ranního jitra. V chuťi je cítit typické Japonsko, tedy určité pozadí přírody. Toto se zintenzivňuje, když necháme čajové lístky déle rozevírat, ovšem s delší dobou louhování se začíná objevovat i určitá svíravost čaje. Japan Sencha tedy můžeme připravit kratším louhováním (do 2 min.) i dlouhým a nechat vystoupit naturální tóny z pozadí.
Japan Sencha je vhodný pro setkání ve větším počtu přátel. Jeho nevtíravost ocení i lidé kteří zelené čaje nepijí.
Tradiční příprava: Lžičku a půl čaje na 250ml vody o teplotě 70 - 80 °C . Louhovat do 2 min nebo do 5 min. Podle požadované chuti
Zelené čaje jsou čaje prošlé minimální oxidací a jsou povětšinou vícenálevové.
Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce.
Základní pravidla pro přípravu zeleného čaje
Možnosti přípravy zeleného čaje jsou téměř nevyčerpatelné. ale přesto je dobré dodržet několik základních pravidel pro jejich přípravu.
• Zelený čaj se nespařuje. Čaj zaléváme uvařenou vodou, která zchladla na teplotu 60 až 80°C
• Kvalitní lístky můžeme zalít vícekrát. Při každém dalším nálevu ale zvýšíme teplotu vody nebo prodloužíme dobu louhování.
• Doba louhování je různá, od 30 sekund do několika minut. Záleží na konkrétním druhu čaje.
Příliš horká voda způsobí hořkost čaje, což je způsobeno vylouhováním tříslovin a dalších substancí. Naopak čaj zalitý chladnou vodou má zase chuť mdlou. Vylouhovaný čaj pak postupně naléváme po troškách do šálků, aby se tím zaručila stejná kvalita nápoje. Pokud máme chuť, můžeme čajové lístky v konvičce přelít podruhé. Tentokrát bude doba louhování kratší díky již nabobtnalým lístkům. Druhé přelití prý dělá čaj ještě lepším. Platí to ovšem pouze pro zelený čaj. Mezi prvním a druhým přelitím by nemělo být velké časové rozpětí.
Poznatky mnoha vědeckých pracovníků a institucí zabývajících se zkoumáním účinku čaje prokazují, že podobné účinky má i pití nálevu z černého (tmavého) čaje.
Obsah: 50 g
Zákonné zařazení: Pravý čaj zelený
Složení: 100% Japan Sencha
Země původu: Japonsko