Pu-Erh (Pchu-er) sypaný 1kg

Pu-er, pu-erh, pchu-er jsou zpravidla označení pro čínský čaj pěstovaný v čínské provincii Jün-nan, zpracovává se užitím dodatečné fermentace černého čaje. Speciální zpracování tohoto čaje vytváří vlastní skupinu čajů.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 994,00 Kč
Sleva
Cena / kg:
Dostupnost: 1 - 3 dny

Tradiční čínský čaj je hojně vyhledávaný nejen pro svoji specifickou zemitou vůni a chuť, ale i pro blahodárné účinky na organismus.

V tradiční čínské medicíně je Pu-Erh pokládán za léčivo a je s ním tak nakládáno. Pravidelné pití podporuje nerušené a vyrovnané proudění energií Jin a Jang. Pu Erh působí imunostimulačně. Moderní je využití Pu Erhu při dietních plánech, protože zahání chuť k jídlu a zrychluje metabolismus. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Látková výměna je po užití čaje tak markantní, že dochází k 2x rychlejšímu odbourání alkoholu v krvi, Chrání před infekčními chorobami - působí bakteriostaicky /zabraňuje množení bakterií/ - usnadňuje trávení tučných jídel - posiluje imunitní systém - pročišťuje organismus - působí antidepresivně.

Příprava: je dvojího druhu
- Jednonálevový puerh: Na půl litru horké vody (90°C) se použije jedna až pět lžiček čaje. Louhuje se 2-4 minuty. Čím více čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení lepší chuti je vhodnější spíše přidávat čaj než prodlužovat dobu louhování.
- Vařený puerh: Stejné množství čaje jako u jednonálevového, ale lístky se povaří ve vroucí vodě. Výsledkem je trpká temná tekutina s velmi vysokým obsahem kofeinu.
- Puehr sypký je skvělý i pro přípravu v hrnečku. Jednoduše stačí zalít vroucí vodou a nechat spadnout čaj ke dnu. Velice jednochuchá a efektivní příprava jedinečného čaje