Nebyl vybrán žádný obrázek

Jiaogulan balls 100g

Nálev z této neobyčejné byliny má světlou zelenožlutou barvu. Nálev je nasládlý. Najdeme v něm i lehkou travnatou svěžest se svíravou tečkou na konci.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 255,00 Kč
Sleva
Cena / kg:
Dostupnost: Dočasně vyprodáno

Jiaogulan pěstovaný v oblasti Fujan, upravený do menších koulí cca 2cm průměru.

Jiaogulan - Ženšen pětilistý patří do skupiny antioxidantů. Přispívá k udržení normální hladiny cukru v krvi. Jiaogulan je nápomocný při překyselení žaludku - udržuje rovnováhu pH. Blahodárně působí na kardiovaskulární systém, podporuje krevní oběh, přispívá k normální funkci cév a napomáhá udržet normální hodnoty tlaku a zdraví jater.

Jiaogulan podporuje přirozenou obranyschopnost organismu.

Oblast:     Fujian
Příprava:     Zalijte 80 - 90°C horkou vodou a louhujte 2 - 3 minuty.
Vícenálevový čaj:     ne
Teplota vody:     80 - 90 °C
Čas přípravy:     2 - 3 min.
Množství čaje:     2 - 3 g

Nálev z této neobyčejné byliny má světlou zelenožlutou barvu. Nálev je nasládlý. Najdeme v něm i lehkou travnatou svěžest se svíravou tečkou na konci.  

Jiaogulan pochází z hor jižní Číny, ale postupně se rozšířil i do Thajska a Japonska. Botanický název popínavé rostliny z čeledi tykvovité je Gynostema pětilistá (Gynostemma pentaphyllum), najdeme ji ale také jako jižní ženšen, xianxao (Čína) nebo amazachuru (Japonsko). Je mrazuvzdorná a mnoho českých zahrádkářů ji pěstuje v květináči. O účincích takto rostoucích bylin ale nelze říci, že by byly stoprocentní. Úplně jiné klimatické podmínky, složení půdy i intenzita slunečního svitu změní chuť i chemické složení rostlinného materiálu.

Aby mohl být z Jiaogulanu připraven nálev, jsou sbírány jeho listy, řapíky a minimum stonků. Bez přidání jakýchkoli chemických prostředků je bylina šetrně sušena. Takový „čaj“ by se měl uchovávat v chladu nebo maximálně při pokojové teplotě. Důležité je sucho, tma a nepřístupnost vzduchu. Stejně jako ostatní sušený rostlinný materiál, i Jiaogulan velmi rychle absorbuje okolní pachy.

Onsah: 100 g