Měděná láhev na vodu 950ml
Měděná láhev na vodu, zvaná také Tamra Jal je oblíbeným ájurvédským pomocníkem pro vyrovnání pH vody, stačí nechat neperlivou vodu v nádobě odstát několik hodin, vypít a čerpat tak z obohacujících vlastností mědi.
Měděná láhev Tamra Jal
Čistá měděná láhev se vyrábí ručně v Indii a je vhodná na čistou neperlivou vodu. Stačí večer před spaním láhev naplnit a nechat odstát. Ráno po probuzení vodu vypijte.
Láhev padne tak akorát do ruky.
Voda nevyteče díky pevnému uzávěru s těsněním
Má jednoduchý, univerzální a minimalistický design.
Nedoporučujeme lahev používat po celý den, jelikož naše tělo není schopné přijmout přílišné množství jakýchkoli minerálů.
Není vhodné láhev používat pro kyselé nápoje, které by mohly s mědí chemicky reagovat. S nádobou byste měli zacházet opatrně, vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o měkký kov.
Pozor! Nedoporučujeme používat na horké nápoje a čaje, protože se měď výrazně zahřívá a mohli byste se popálit.
Jak vyčistit měděnou láhev
Měď přirozeně prochází postupem času procesem oxidace, kvůli kterému kov černá. Dříve pro obnovení krásné barvy stačilo použít směs soli a tamarindu, který se však u nás hůře shání. Místo toho můžete bez obav použít citronovou šťávu, sůl nebo jedlou sodu a ocet. Z těchto způsobů doporučujeme citron - vymačkejte šťávu do nádoby a ujistěte se, že se dostane na každou část nádoby, po pár minutách působení řádně vypláchněte.
Měděné nádoby v ájurvédě
Ájurvéda pohlíží na vodu z měděné nádoby jakožto na jeden ze způsobů, jak vyvážit všechny tři dóši - Vátu, Pittu a Kaphu. Skladování vody v měděné nádobě funguje jako očišťující proces pro vodu, díky antibakteriálním a antimikrobiálním vlastnostem mědi, která tak eliminuje tvorbu mikroorganismů a bakterií, které by se ve vodě mohly nacházet. Také pomáhá udržet vyvážené pH organismu. Pití vody z měděné nádoby Tamra Jal ráno nalačno je tradiční způsob, jak podpořit metabolismus a zlepšit funkci imunitního systému.