Hořčičný olej je bohatý na biologicky aktivní látky, enzymy, oleje, slizy, glykosidy (hlavně sinalbin), minerály – mangan, selen, hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek, draslík a vitamíny – E, B1, B2, B3 (PP), B4, B6, B9, K, P, A, D. Olej je také bohatý na esenciální mastné kyseliny, které si organismus nedokáže vyrobit sám resp. z jiných dostupných složek
Harmonizace trávení
Bílá hořčičná semínka mají delikátnější a pikantnější chuť. Černá hořčičná semínka mají naopak extrémně ostrou, trpkou chuť, která připomíná křen. Hořčičný olej přispívá k harmonizaci trávení.
Použití: Můžete přidávat do salátů, omáček a dalších jídel. Tepelná úprava se nedoporučuje.
Složení: olej ze semínek hořčice bílé (Sin?pis Alba)
Alergeny: hořčice a výrobky z ní Může obsahovat stopy sezamu, arašídů, skořápkových plodů.
Energetická hodnota na 100 g: 3 760,6 kJ/898,2 kcal Výživová hodnota na 100 g: Tuky 99,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 13,3 g), Sacharidy 0 g (Cukry 0 g), Bílkoviny 0 g, Sůl 0 g. Upozornění: Případný kal na dně, zakalení výrobku nebo vznik „síťoviny” není na závadu.
Skladování: Na tmavém suchém místě při teplotě od +8oC do +20oC a relativní vlhkosti vzduchu 85%.
Skladujte mimo dosah přímých slunečních paprsků. Před otevřením protřepat. Po otevření skladovat v ledničce a spotřebovat do 3 měsíců.
Země původu: Ukrajina Výhradní dovozce a distributor pro ČR: TML a.s., Zábrdovická 25/2, 615 00 Brno Balení: 200ml
Hořčici znali lidé už 2 000 let před naším letopočtem. Už takový otec medicíny Hipokrates tvrdil, že hořčice má léčebné účinky. Do střední a západní Evropy se rozšířila díky Římanům a Karlu Velikému, který ji přikázal pěstovat na svých statcích. A tak přišla i do našich luhů a hájů.