Instantní kávovina s himalájskou bylinou Ašvagandha. Povzbuzující nápoj k posílení imunity, fyzické kondice a tělesné pohody. Napomáhá snižovat stres.
Bylině AŠVAGANDHA (Withania somnifera) se připisují regenerační a posilující účinky. V ajurvédě zaujímá stejné místo jako ženšen v tradiční čínské medicíně. Používá se také k posílení koncentrace. Zvyšuje odolnost proti stresu. Další složka ajurvédského kafe, čekanka lékřaská (Cichorium itybus), podporuje trávení a příznivě působí na činnost jater.
Dávkování: Nejvýše 4x za den 1 šálek připravený podle návodu.
Přípravek není určen dětem do 3 let.
Návod k přípravě:
Do šálku dáme 1/4 až 1/2 čajové lžičky ajurvédského kafe a zalijeme horkým či studeným mlékem. Můžeme dosladit dle chuti. Případně můžeme použít vařící vodu a doplnit mlékem v poměru 2:1. Nepoužíváme převařené mléko ani nesypeme ajurvédské kafe do šálku s mlékem či vodou.
Složení: ve 100 g výrobku je obsaženo 94g čekanky lékařské (Cichorium Intybus) a 6g výtažku z byliny Ašvagandha (Whitania somnifera), 1g extraktu je získán z 8g byliny Ašvagandha.
Podle ajurvédských textů pomáhá Ašvagandha (Withania somnifera) odstraňovat AMA (toxiny a nečistoty) z tělesných ŠROTRA (energetických kanálů v těle). Je významnou RASAJANOU (životabudičem). Vyživuje všechny DHATU (tkáně) včetně kloubů a nervů. Zvyšuje kvalitu a množství ODŽA (lymfy) – prvku harmonizujícího tělo a vědomí. Pomáhá tak k očištění nejen tělesnému.
Vyvažuje PRAVANT (mysl) a zmírňuje následky mentálního a emočního stresu a přispívá tak k udržení pocitu vnitřní pohody. Je jednou z nejlepších bylin k vyvážení VAT a zároveň zmírňuje KAPHA. Doporučuje se proto k harmonizaci VAT i KAPHA. Další složka – čekanka lékařská (Cichorium intybus – sanskrit. KASNI MOOL) vyrovnává PITTA a KAPHA. Zvyšuje vylučování žluči a podporuje tak trávení. Pomáhá k pročištění krve a odbourávání nečistot v těle. Jedná se také o RASAJANU. Protože Ašvagandha vyvažuje VAT a KAPHA a čekanka normalizuje PITT a KAPHA, je AŠVAGANDHA
AJURVÉDSKÉ KAFE vhodné pro všechny typy konstituce.