Nařízení ES 1924/2006 o zdravotních tvrzeních a 1169/2011 o léčebných tvrzeních nám neumožňuje na těchto stránkách uvádět více informací k této léčivé rostlině.
Více informací získáte ze seriózních volně dostupných zdrojů na internetu a z kvalitní literatury.
Caigua nebo Caigui je prastarou peruánskou rostlinou, rostoucí v teplém a vlhkém klimatu, známou již v kultuře Mocha. Odolává mnohem většímu chladu než jí příbuzné plodiny. Rostliny vděčí za svoje vlastnosti takzvaným obsahovým látkám. Rostlina je v Peru tradičně po staletí užívána.
V Peru je Caigua všeobecně uznávána jako potravina s nízkými kalorickými, ale vysokými zdravotními hodnotami.
Tato silně rozvětvená popínavá rostlina s elipsovitými listy dorůstá délky až 5 metrů. V nevelkých, nažloutlých květech ve tvaru kalicha, se tvoří lehce zploštělé plody, připomínající okurky se zaostřeným koncem. Plody dosahují délky až 20 cm, barvu mají tmavě zelenou až téměř bílou a nerovnoměrný povrch mají pokryt jemnými trny.
Složení: 100% sušené plody rostliny Caigua.
Dávkování: 1 lžíci byliny zalijeme 1l studené vody a na mírném plamení vaříme 3 - 5 minut, scedíme a popíjíme 3 - 5 šálků denné. Doporučená maximální doba užívání je 3 měsíce. Poté udělat 3 týdenní pauzu a eventuelně další 3 měsíce užívání zopakovat.
Upozornění: není určeno těhotným a kojícím ženám
Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu
Obsah: 250 g