Červené ledvinové fazole dobře známé jako Rajma jsou v severní Indii velmi oblíbené pro rajskou kari s rýží. Fazole Kidney jsou známé pro většinu z nás, zejména fanouškům mexického jídla, kde tvoří hlavní část chilli con carne. Vhodné jsou do těstovinových pokrmů, zeleninových salátů a dalších pokrmů.
Fazole Kidney obsahují velké množství bílkovin a rozpustné vlákniny, což je skvělé pro trávení. Fazole mají nízký obsah tuku.
Složení: Fazole červené Kidney
Návod k přípravě: Pro urychlení vaření doporučujeme namočit fazole na 8-12 hodin, poté vaříme 30 - 45 minut, z toho prvních patnáct minut na větším plameni (anebo 20 minut v tlakovém hrnci), poté plamen snížíme a dovaříme doměkka. Fazole jsou poměrně velké a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Nutriční hodnoty na 100g
Energie 266 kalorií
Protein 22,1 g
Tuk 1.4g
Sacharidy 44,1 g
Vlákna 15,7 g