Chalva je jediným cukrářským výrobkem, který „si vystačí“ bez konzervantů, barviv, aromatizátorů, emulgátorů a jiných syntetických látek. Pro ty, kteří drží půsty, ale bez sladkého nemůžou být, tak je chalva výbornou volbou, neboť je to výrobek rostlinného původu.
Je vhodná jako zdroj rychlé energie při túrách nebo jiné fyzické námahy.
Obsahuje vysoké množství výživných látek a širokou škálu biologicky cenných látek. Tyto látky jsou zdrojem proteinu, sodíku, vápníku, draslíku, hořčíku, železa, zinku, fosforu, atd. Ve slunečnicové chalvě najdeme vitamíny B1 a F1.
Vitamín B1 podporuje funkci nervové soustavy, srdce a svalů, zlepšuje paměť. Kromě toho podporuje trávení sacharidů, normalizuje kyselost žaludečních šťáv a trávicí funkci žaludku, posiluje odolnost organismu před infekcemi.
Vitamín F1 zabraňuje tvorbě usazenin cholesterolu v cévách, zajišťuje dobrý stav vlasů a pokožky, zabraňuje rozvoji srdečních onemocnění, spalováním nasycených tuků snižuje objem těla. To je výhoda chalvy od jiných sladkostí, např. čokolády a sušenek.
Složení: pražená jádra arašídů 56,3 %, cukr, škrobový sirup (kukuřice), extrakt z kořene pupavy.
Alergeny: Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich. Může obsahovat stopy arašídů a sezamu.
Energetická hodnota na 100 g: 2234,3 kJ/534 kcal
Výživová hodnota na 100g: Tuky 28,4 g, Sacharidy 49,8 g, Bílkoviny 11,5 g.
Balení: 270 g