Čaj pojmenovaný podle tvaru zpracovaných lístků "Vzácné obočí". Čaj je mírně aromatický, hořko-sladké chuti a jemné bylinné vůně. Tento zelený čej je populární nejen v Číně, ale pro svá specifika i v celém světě. Nálev má žlutozelenou barvu a výbornou chuť
Příprava: Vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.
Je to celolistový čaj ze stejnojmenné čínské provincie se značně povzbuzujícími účinky a plnou chutí, která přechází v nasládlou příchuť švestek. Nálev bývá žlutozelený, podobných (ale jemnějších a vyváženějších) chutí jako nálev čaje Gunpowder, často kovového aroma. Čaj obsahuje Polyfenoly potírající viry a bakterie, chrání srdce a krevní oběh před onemocněním a údajně také působí jako prevence proti vzniku rakoviny. Možno několikeré zalití.
Zdravotní hledisko zeleného čaje:
- snižuje riziko onemocnění rakovinou
- snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění
- zlepšuje stav chrupu a pevnosti kostí
- zvyšuje obranyschopnost organizmu proti chřipkovým a jiným virovým onemocněním
- zabraňuje infekci
- posiluje cévy
- snižuje obsah cholesterolu, zejména typu LDL(lipoproteiny o nízké hustotě)
- je přirozeným diuretikem
- osvěžuje tělo a zbavuje jej únavy a napětí
- napomáhá lepšímu soustředění
- má vynikající chuť