Chana Dal, Luštěnina - Cizrna půlená (Hrách žlutý) obsahuje velké množství vlákniny, rostlinné bílkoviny, vitamíny a množství minerálních látek.
Příprava: Chana Dal lze použít podobně jako čočku a má pouze mírně vyšší dobu vaření (přibližně 20-25 minut na vaření, žádné namáčení nebo zhruba 3-5 minut v tlakovém hrnci).
Cizrna, nebo-li hrách římský je luštěnina jemně oříškové chuti. Řadí se mezi nejvýživnější luštěniny, je extrémně bohatá na obsah bílkovin a minerálů, jako jsou železo, draslík, hořčík, vápník, zinek.
Použití: Je vhodná na přípravu indických kari (Chana masala), polévek, do salátů za studena, veganských pomazánek (např. hummus) nebo na přípravu veganských smažených kuliček zvaných falafel. Může být zpracována na masové kuličky, pastu, pomazánku na chléb či dip a dobře se hodí k rýžovým pokrmům a kuskusu. Naklíčená cizrna je cenným doplňkem do salátů a polévek.
Země původu: Indie
Hmotnost: 2 kg