Cordyceps - MRL 90 tablet
Doplněk stravy
90 tablet á 750 mg v jednom balení
každá tableta obsahuje 500 mg biomasy zárodků plodnic (primordia) a podhoubí (mycélia)
od předního světového výrobce houbové biomasy – MRL
biomasa obsahuje plné spektrum látek, a tak svojí aktivitou odpovídá zdrojové houbě
šetrně zpracovaná biomasa obsahuje i enzymaticky aktivní podhoubí
Cordyceps-MRL je vhodný pro vegetariány i vegany.
česky: housenice čínská
latinsky: Cordyceps sinensis
japonsky: tochukaso
čínsky: dongchongxiacao
Přípravkek MRL je na bázi houbové biomasy pěstované na autoklávem sterilizovaném substrátu při nekompromisním dodržování podmínek, které bývají požadovány po výrobě léčiv. Výsledkem je standardizovaná biomasa, u které patentovaný kultivační proces zajišťuje, že není kontaminována jinými houbami a že nejsou přítomny pesticidy a těžké kovy.
Pěstební materiál pro Cordyceps-MRL pochází z vysokých nadmořských výšek Nepálu, kde parazituje většinou na housenkách jednoho typu můr.
Na rozdíl od většiny cordycepsů pocházejících z Dálného Východu ho MRL nesbírá z mrtvých housenek, ale dává přednost použití vlastní produkce z kultivace ve sterilním prostředí, čímž se eliminuje jinak nevyhnutelná kontaminace škodlivými bakteriemi a cizorodými houbami, a rovněž pro jeho produkci není třeba živočišný materiál (housenky), a tak je vhodný i pro vegetariány a vegany. Zdroje kvalitního cordycepsu v Asii totiž zdaleka nestačí ani na pokrytí domácí spotřeby.
Přípravek MRL na bázi houbové biomasy pěstované na autoklávem sterilizovaném substrátu při nekompromisním dodržování podmínek, které bývají požadovány při výrobě léčiv. Výsledkem je standardizovaná biomasa, u které patentovaný kultivační proces zajišťuje, že není kontaminována jinými houbami či plísněmi, a že nejsou přítomny pesticidy.
Doporučené dávkování 2 – 6 tablet denně zapít dostatečným množstvím vlažné vody s alespoň půlhodinovým odstupem od jídla. Při uvedeném dávkování vystačí balení přibližně na jeden měsíc.
Upozornění:
Codryceps-MRL není vhodné užívat pozdě odpoledne a večer.
Není určeno pro děti do 3 let.
U popisů bylinných doplňků stravy bohužel nenaleznete podrobnosti týkající se případných možností jejich podpůrného využití v rámci celostních přístupů k podpoře organismu. Prodejcům sdělování těchto informací vícenásobně zakazuje nejen unijní, ale i česká legislativa, aniž by však pro poučení a blaho občanů zabezpečila náhradní informační kanál. Nezbývá nám, než Vás odkázat na jiné zdroje, jako jsou např. specializovaní výživoví poradci, knihy, časopisy, databáze vědeckých článků a důvěryhodné stránky na internetu.
Chemické a biologické vlastnosti v jedné tabletě CORDYCEPS-MRL (750 mg):
Účinná složka: Cordyceps sinensis – biomasa 500 mg
Pojiva: mikrokrystalická celulóza, maltodextrin, rostlinný sterean hořečnatý
Aktivní enzymy:
bílkoviny: 8,4 mg
aktivita superoxidismutázy (SOD) 77,1 mU
redukující cukry: 265,6 mg
Cytochrom P-450 0,25 nmoles
polysacharidy vázané na bílkoviny 82,1 mg
Cytochrom P-450 reduktáza 4,14 mU
aktivita peroxidázy 57,2 mU
sekundární metabolity (inhibitory trombinu)
56 %, aktivita proteázy 5,6 mU
Kultivace populací Cordyceps-MRL; C. sinensis x C. militarium
Získávat cordyceps kultivací vyžaduje značné zkušenosti a znalosti, která má společnost MRL v osobě svého spoluzakladatele, biologa Malcolma Clarka, který problematiku kultivace hub a zejména cordycepsu studoval dlouhá léta v Japonsku pod dohledem vůdčího japonského mykologa, profesora Tsuneto Yoshiho. Pan Clark byl mj. první, kdo na Západě začal se svolením pana profesora a využitím jeho znalostí pěstovat ve velkém houbu shiitake. Společnost MRL ověřuje uniformitu jednotlivých populací pěstovaných kultur se zdrojovým Cordycepsem sinensis, nasbíraným Malcolmem Clarkem v Himalájích, pomocí PCR DNA testů. Navíc americká pěstírna vedená panem Clarkem je zatím jediná na světě, která má na pěstování cordycepsu americký certifikát organického původu. Díky kontrolním mechanismům amerických certifikačních autorit je váha jejich certifikátů neporovnatelně vyšší, než je tomu dosud u obdobných certifikátů čínské provenience.