Dlouhý pepř je známý jako bali nebo bengálský pepř, tyčový pepř, nebo pepř Jaborandi. Pochází z Indie a Indonésie a byl ceněn již v římské kuchyni.
Dlouhý pepř je ostrý, přesto má mírně sladkou chuť i vůni. Pikantní ostrost tohoto pepře trvá maximálně 5 minut. Vůně připomíná dřevo a chilli. Lze vmíchat do hotového jídla nebo použít při vaření. Doporučuje se maximálně 1/2 čajové lžičky.
Dlouhý pepř (piper longum):
- stimuluje
- patří mezi adaptogeny, které pomáhají se stresem
- napomáhají trávení a vstřebávání
- podporuje imunitní systém a dýchací cesty
Použití: Tyčinky by měly být rozlámány těsně před použitím a rozemlety, případně rozdrceny v hmoždíři. Jeho ostrosladká chuť se výborně hodí do vinných nebo sýrových omáček. Často se kombinuje s kurkumou, kardamomem a koriandrem. Je součástí kari, marinád, dušených mas, polévek, ale přidává se i do čaje s medem.
Tip: Vzhledem k ostrosti je vhodn pro asijské, indické pokrmy, v kořenící směsi nebo na sladkokyselé pokrmy.
Složení: Bengálský pepř (Piper longum Bengálské ovoce).
Skladujte v suchu.
Vlastnosti: Není třeba uvádět žádné nutriční hodnoty.
Alergeny: obiloviny, vejce, arašídy, ořechy, lupina, mléko, sója.
Země původu: Bali
Obsah: 500 g