Plody dřišťálu mají vysoký obsah vitamínů a organických kyselin.
Podporuje normální trávení.
Použití: Užívají se 1 - 2 lžičky denně, přímo nebo jako čaj.
Má vysoký obsah vitamínu C
Dřišťál (lat. Berberis vulgaris) byl často používán již v kuchyni našich babiček. Červené plody dřišťálu mají také příjemnou, jemně nahořklou a nakyslou velmi ostrou chuť. Podobně jako veškeré sušené ovoce lze použít dřišťál v široké škále možností, na přípravu džemu, želé, likéru nebo ovocného čaje. V perské kuchyni, velmi oblíbené kvůli své hořko-kyselé chuti. Vzhledem k této chuti jsou také ideální k ochucení černého čaje, stejně jako vynikající na džem a želé na chleba, a na zjemnění jídel ze zvěřiny.
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota: 1326 kJ/314 kcal; Tuky: 1,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g; Sacharidy: 63,1 g, z toho cukry: 1 g; Bílkoviny: 4 g; Sůl: 0,08 g