Fujigin - saké ocet, Kisaichi 360ml
Sake ocet, 4,3% kyselina.
Na tento ocet zrály výlisky saké celé 3 roky a poté se nechaly zrát v dřevěných sudech podle tradiční metody. Tento základní ocet byl vyvážen s jinými octy, aby získal zvláštní hlubokou chuť. Do japonských octových jídel (Sunomono) a také smíchaný se shoyu, cukrem a saké jako marináda na smažená jídla a tempura (tofu, zelenina) nebo jako základ pro sushi ocet. Ahoj umami!
Kisaichi Essigmanufaktur, založená v roce 1922, je specialistou na sushi ocet. Různé octové produkty jsou oblíbené michelinskými restauracemi v Tokiu a Ósace po celá desetiletí. Všechny octy jsou tradičně vařeny ze základních japonských surovin a neobsahují žádné přísady. Všechny octy mají nízkou úroveň kyselosti, díky čemuž není sushi rýže příliš kyselá. Přírodní aminokyseliny zdůrazňují přirozenou sladkost sushi rýže.
Složení: rýže, saké, matoliny, alkohol z cukrové třtiny, sůl, voda.
Vlastnosti: Obsahuje alkohol.
Odpovědní podnikatelé: DJLC (Walter Britz), Kreuznacher Str.6, 14197 Berlín, Německo.
Přepravní hmotnost: 0,36 kg
Energetická hodnota kj/kcal: 88/21
Bílkoviny g: <0,5 g
Cukry g: 5,1 g
Nasycené mastné kyseliny g: <0,1 g
Organický: Ne
Sacharidy g: 6,2 g
Sůl g: 1,0 g
Tuky g: <0,5 g