Hlíva ústřičná je velice chutná houba s využitím jak ve farmaceutickém průmyslu, tak v gastronomii. Snadno lze spojit příjemné s užitečným a hlívu přidávat do nejrůznějších pokrmů. V kuchyni se hlíva využívá mletá i v podobě sušených plátků do hotových jídel, polévek a omáček, salátů či pod maso. Užitím hlívy obohatíme náš organismus přirozenou cestou.
Dle Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních vás nesmíme informovat o pozitivních účincích hlívy ústřičné na lidský organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu, v literatuře, či v herbáři.
Doporučené dávkování: 1,5-8g denně
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku (cca 2,5g) přidáme do pokrmů (saláty, omáčky, polévky, jogurt). Lze užívat v syrovém stavu.Rozmícháme s vodou či jiným nápojem a vypijeme. Doporučená doba užívání pro zvýšení obranyschopnosti organismu 2-3 měsíce 5g denně.
Surovina pro individuální použití