Honeybush červený - Cyclopia intermedia
Honeybush je chutí i vůní velmi podobný známému rooibosu. Je méně známý díky tomu, že rooibos se lépe pěstuje a kultivuje, zatímco honeybush je dodnes sklízen z planých rostlin.
Honeybush je sklízen v době květu, kdy se v okolí rostliny line výrazná vůně medu. Tuto výraznou vůni a posléze i chuť si honeybush zachovává i po usušení.
Honeybush se po sklizení naseká na malé kousky, následnou fermentací a sušením na slunci pak dostane typickou červenohnědou barvu. Při tomto procesu získává příjemné medové aroma. Pokud máte zkušenost s čajem rooibos, pak zjistíte, že honeybush je lahodnější právě díky oné výraznější medovitosti rostliny. Nálev je jemný se silným aroma květin a medu.
Honeybush má okouzlující chuť a neobsahuje kofein, proto je vhodný i pro nejmenší děti i k dlouhodobému popíjení.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Tradiční použití: 1 lžíci honeybushe vložíme do 250 ml vroucí vody a necháme 5 - 10 min. louhovat. Můžeme dosladit medem.
Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu
Balení: 150 g