Hořčice černá mletá
Použitá část rostliny: semena
Vzhled a barva: mletá semena žluto-černo-hnědé barvy
Semena černé hořčice dozrávají od července do září a jsou využívána v gastronomii. Na rozdíl od hořčice bílé, která pochází z rostliny hořčice seté (lat. Sinapis alba), je hořčice černá chuťově výraznější. Zaznamenat lze větší štiplavost, ostrost a příjemnou palčivost, která dokresluje zejména láky. Rozdrcené semeno smísené s vodou lze využít k obkladům na postižená místa pokožky.
Použití v kuchyni: Pokrmy s kari kořením, hořčičný olej, hořčičná omáčka k rybám, kečupy, chutney, nakládaná zelenina
Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie.
Alergen: hořčičné semínko je alergen
Balení: 150 g
Skladování: V suchu a temnu.