Japan Kokeicha je velice zajímavý čaj. Je vyráběn z práškového čaje Matcha a rýžového škrobu. Rýžový škrob zde slouží jako pojivo čaje. Ze směsi práškové Matchy, škrobu a vody se vytvoří hustější pasta, která je poté protlačována přes milimetrové sýto. Vznikají tak cca 2cm nudličky.
Japonská Kokeicha má užasnou naturálně travnatou chuť, z níž je cítit nevtíravým tónem příroda. Zasněžené vrcholky hor, vítr prohánějící se ve stéblech trávy, tyto pocity napadají většinu čajomilů ochutnajících poprvé tento čaj. Rýžový škrob dává čaji zaoblené hedvábné textury.
Japan Kokeicha je úžasný čaj plný přírody.
Tradiční příprava: 10g čaje na 750ml vody. Přelít vodou o teplotě cca 80% nižší teploty evokují naturálnost čaje
Surovina pro přípravu bylinného čaje