Oblíbené lízátko z javorového sirupu. Kanada - země javorového listu je hlavním světovým dodavatelem javorového sirupu. Více než 70% světové produkce sirupu pochází z kanadské provincie Quebec. Javorový sirup je přírodní produkt, získávaný z horké, koncentrované, čisté javorové mízy. Kvantitativní rozdíly nutričních hodnot, obsažených v sirupu, jsou závislé na rozdílnostech jednotlivých stromů, metodách sběru šťávy a průběhu výrobního procesu.
Přírodní javorový sirup obsahuje cukr, který jako jediný nejde přímo do krve, ale je vstřebáván střevními stěnami, takže tělo má možnost odebrat si v každém momentě jen tolik, kolik skutečně potřebuje. Tím nedochází k nárazům na činnost slinivky břišní, která se kvůli stálé potřebě vyrovnávat hladinu přebytečného cukru v krvi dávkami inzulinu, nakonec unaví, čímž vznikne jeden ze dvou druhů cukrovky. Jsou lidé, kteří tvrdí, že jim javorový cukr pomohl upravit cukrovku a snížil spotřebu injekcí inzulínu.
Javorový sirup oproti běžnému cukru nepřekyseluje žaludek (má vyšší pH) a nepřispívá k vyplavování některých minerálů z lidského organismu.
Složení: javor. sirup 55%, glukóz.sirup45%
Hmotnost: 8 g