Jujube - Cicimek datlový, které se také přezdívá čínská datle, patří mezi tradiční čínské léčivky. Nejstarší záznamy o jeho užívání jsou staré přes 4000 let. Patří tak mezi vůbec nejstarší užívané ovoce tradiční čínské medicíny.
Sušené plody jujube mají lahodnou nasládlou jemně navinulou chuť - je podobná chuti datlí.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích těchto plodů na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Tradiční použití: 10 g denně se konzumuje přímo či se nařezané jujube přidává jako dochucovací sladící složka do čaje. Denní dávku je vhodné rozdělit do dvou částí. Jeden vypeckovaný plod jujube váží cca 3,3 g.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích těchto plodů na Váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Nutriční hodnoty: Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1 177 kJ/ 281 kcal
Bílkoviny: 4,72 g
Tuky: 0,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 72,52 g
- z toho vláknina: 6 g
Sodík: 5 mg
Sušený plod - jednodruhové ovoce
Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu a individuální použití
Tradiční použití: 10 g denně se konzumuje přímo, či se nařezané jujube přidává jako dochucovací sladicí složka do čaje. Dávku je vhodné rozdělit do dvou denních dávek.
Obsah: 500 g, balení je odměřenou dávkou na tři týdny pro jednu osobu. Jeden vypeckovaný plod jujube váží cca 3,3 g.