Kaalar je známá oblast v Pandžábu (Pákistán a Indie). Kaalar pás je známý pro produkci vynikající kvality basmati rýže po mnoho desetiletí. Má ideální teplotu, vlhkost a jedinečné kombinace teplých krátkých dnů a chladných dlouhých nocí během vývojové fáze obilovin (září a začátkem října) pro výrobu nejlepší kvality rýže basmati. Kaalar a Pandžáb jsou podporovány největším zavlažovacím systémem na světě, který zajišťuje vodu i v horkém létě. Tato vynikající kvalita rýže nemůže být pěstována kdekoli jinde na světě.
Doporučený způsob přípravy:
Na sporáku: Namočte 1 hrnek rýže do 4 hrnků vody 30 minut před vařením a nechte odstát. Poté sceďte a rýži dejte do hrnce s vařící vodou (4 hrnky). Vařte 7-8 minut. Poté sceďte přebytek vody, přikryjte pokličkou a nechte povařit dalších 4-5 minut na malém ohni.
V rýžovaru: Přepláchněte 1 hrnek rýže a dejte ho do rýžovaru se 2 hrnky vody. Zapněte rýžovar a po uvaření nechte rýži ještě 10 minut nahřívat aniž byste sundávali pokličku.
Složení: 100% Basmati rýže
Výživové údaje na porci (45g):
Energetická hodnota
160kcal
Tuky 0,5g
z toho nasycené tuky 0g
Sacharidy 35,0g
z toho cukry 0g
Vláknina 1,0g
Bílkoviny 4,0g
Hmotnost: 5kg
Země původu: Pákistán