Kromě své lahodné vůně a vynikající chuť v indické jídlo, v Indii se kewra voda používá jako povzbuzující prostředek a proti křečím a proti bolestem hlavy a revmatismu.
Kewra voda je získávána destilací okvětních lístků pandanus květiny, rostoucí v oblasti Asie. V Indii je hlavně využívána k aromatizaci potravin.
Jak používat kewra vodu: K aromatizaci potravin - pro cukrářské a jiné účely. V indické kuchyni se kewra voda používá na indické sladkosti jako BARFI nebo Rassomalai.
Najčastěji se přidává do Sahlabu a do arabského sladkého pečiva. Přidává se jen pár kapek.
Využití v kosmetice: Má výrazné antibakteriální, protizápalové, tonizující a čistící účinky. Velmi často se využívá smíchání Růžové a pomerančové vody v poměru 1:1.
Používá se po nadměrném opalování, při popáleninách, na oční koupel při unavených očích a ochablých víčkách. Přidává se i do relaxačních koupelí a vonných olejů.
V severní Africe se používá i při náboženských rituálech, podobně jako v Evropě svěcená voda.
Obsah: 190 ml, sklo. Foto je pouze ilustrační a produkt může být v jiném balení.