Dříve byla lnička považována za plevel. Jednak dnes je vysazována a z jejích semen se vyrábí olej. Na rozdíl od lněného oleje má Lničkový olej příjemnou chuť. Je vhodný do salátů a na přípravu jídel.
Použití: Můžete přidávat do salátů, omáček a dalších jídel. Tepelná úprava se nedoporučuje.
Složení: olej ze semínek lničky (Camelina Sativa)
Může obsahovat stopy hořčice, sezamu, arašídů a skořápkových plodů.
Energetická hodnota na 100 g: 3 760,6 kJ/898,2 kcal
Výživová hodnota na 100 g: Tuky 99,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 11,9 g), Sacharidy 0 g (Cukry 0 g), Bílkoviny 0 g, Sůl 0 g.
Upozornění: Případný kal na dně, zakalení výrobku nebo vznik „síťoviny” není na závadu.
Skladování: Na tmavém suchém místě při teplotě od +8oC do +20oC a relativní vlhkosti vzduchu 85%. Skladujte mimo dosah přímých slunečních paprsků. Před otevřením protřepat. Po otevření skladovat v ledničce a spotřebovat do 3 měsíců.
Země původu: Ukrajina
Balení: 250ml