Manitobová mouka Type 550.
Mouka Manitoba pochází ze stejnojmenné kanadské prérijní provincie a je namleta výlučně z odrůd pšenice Elite.
Minerální obsah odpovídá mouce typu 550. Nicméně, obsah lepku je ve srovnání s obvyklými druhy pšeničné mouky o cca 15-20% vyšší.
Těsta z mouky Manitoba mají pevnou, pružnou konstrukci, pečivo pak velký objem.
Mouka je proto vhodná pro dlouho kynoucí těsta s malým množstvím droždí - tedy ideální pro italský chléb. Zvláště vhodná je pekařská mouka Manitoba na pečivo se speciálními přísadami, jako jsou například vánoční štoly.
Recept paní Stelle: 1 kg mouky, 1/2 kostky droždí, trošku cukru, polévková lžíce soli. Připravit kynuté těsto s cca 700 ml - 750 ml teplé vody.
Důležité: Nechte těsto dlouho kynout. Ciabatta se peče např. 30min. při 250 °C.
Složení: Manitobová mouka (pšenice). Typ 550.
Skladujte na suchém místě.
Charakteristika: Není třeba uvádět žádné nutriční hodnoty.
Alergeny: Obiloviny.
Odpovědní podnikatelé: J. Blum, HB-Kunstmühle, Neuturmstraße 3, München, Deutschland.