Černý čaj je čaj, který prochází delší oxidací (fermentací) než zelený čaj, oolong (polozelený) nebo bílý čaj, i když všechny tyto typy jsou vyráběny z lístků Camellia sinensis. Černý čaj má silnější vůni než ostatní méně oxidované čaje. V Číně je černý čaj známý pod názvem červený čaj, který více vystihuje barvu čaje. Černým čajem Číňané označují většinou čaj, nám známý jako pu-erh. 

V Evropě se červeným čajem většinou rozumí jihoafrický rooibos. Zatímco zelený čaj ztrácí většinou svou vůni během roku, černý čaj si udrží svou vůni po několik let, proto sloužil v minulosti i jako platidlo.  Ačkoliv popularita zeleného čaje postupně roste, černý čaj stále zaujímá více než devadesát procent čaje prodaného na Západě.

ČERNÉ (ČERVENÉ) ČAJE

Dostupnost: Dočasně vyprodáno

Čajový nápoj „Tajemství dlouhověkosti“ je určen pro celkové ...

Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 139,00 Kč
Sleva:
Cena / kg: