Mořská řasa KOMBU - Laminaria japonica
Mořská řasa kombu je tradiční součást japonské kuchyně. Má nezaměnitelnou mořskou chuť a vůni. Mořská řasa je běžně využívána jako jakákoliv jiná běžná zelenina. Avšak oproti běžné zelenině obsahuje mnohonásobně větší množství minerálních látek, především vápníku, jodu, železa, hořčíku a zinku. Také jsou ve velké míře v mořské řase kombu zastoupeny vitamíny jako A, B1,B12,C.
Mořská řasa kombu podporuje přirozenou obranyschopnost organismu – imunitní systém. Další kladnou vlastností je prospěšnost kombu řasy na trávicí zdraví. Napomáhá čištění organismu. snižuje zakyselení organismu.
Mořskou řasa kombu by měla být v malém množství zastoupena v jídelníčku, díky velkému obsahu jódu se ani velké dávky nedoporučují.
Použití: Mořskou řasu musíme z důvodu lepší využitelnosti látek povařit do změknutí. Přidáváme do polévek, luštěnin, či salátů
Mořská řasa kombu (lat. Laminaria japonica) je tradiční součást japonské kuchyně. Má nezaměnitelnou mořskou chuť a vůni. Mořská řasa je běžně využívána jako jakákoliv jiná běžná zelenina. Avšak oproti běžné zelenině obsahuje mnohonásobně větší množství látek.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Mořská řasa kombu by měla být v malém množství zastoupena v jídelníčku.
Použití: Mořskou řasu musíme z důvodu lepší využitelnosti látek povařit do změknutí. Přidáváme do polévek, luštěnin či salátů
Surovina pro individuální použití