Moth fazole jsou malé světle až tmavě hnědé, někdy zelené barvy, podobně jako cizrna. Fazolky můžeme vařit nebo je necháme naklíčit. Naklíčená semena Moth obsahují několikanásobně více vitamínů a minerálů než klasické fazole. Kromě vápníku, železa a draslíku jsou také zdrojem manganu, fosforu, hořčíku a kyseliny listové. Jsou lépe stravitelné, obsahují mimořádně mnoho vlákniny a bílkovin při minimálním množství kalorií a vyplatí se proto zařadit je do dietního jídelníčku.
Moth Fazole mají ořechovou příchuť. Obsahují hodně bílkovin a vlákniny. Jsou ideální do různých salátů (fazolové, těstovinové ...) nebo na přípravu kari, do dušených masa a polévek. S vysokým obsahem bílkovin a vlákniny. Moth Fazole jsou běžné v různých kuchyních, včetně Středomoří, Středního východu a Indie.
Luštěniny obsahují množství hodnotné vlákniny, významné zdroje minerálních látek jako draslík, fosfor, vápník, zinek a železo, ze stopových prvků měď molybden, kobalt, mangan, nikl. Z vitámínu jsou zde bohatě zastoupeny především vitamíny skupiny B (B1 a B2)
Příprava: Vařime 15 - 25 minut.