Červená škumpa - Sumah, (nová receptura) mletá, Gewürzgarten 120g
Škumpa - sicilský cukr. Lehce nakyslá, ovocná chuť se požívá na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže.
Použitá část rostliny: umleté plodové palice keře Škumpa Koželužská
Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody – chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy také sumaq).
Chuť je lehce nakyslá, ovocná.
Škumpa má velký význam v arabské kuchyni. Kyselá a natrpklá chuť. Škumpa (Sumah - sumac, barvířský strom, sicilský cukr) je v Turecku a Íránu velmi populární stolní koření, mleté plody se používané sypané velkoryse na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže. Smíchaná s čerstvě nakrájenými plátky cibule je zajímavým předkrmem. S kořením Škumpa lze dobře kořenit turecké fast food speciality jako je například kebab, aj. speciality.
Díky vysokému obsahu tříslovin je škumpa vhodnou přísadou do tučných pokrmů, protože podporuje trávení a zamezuje průjmu.
Složení: Škumpa(Sumach), sůl.
Skladujte v chladu, suchu a chráňte před světlem.
Charakteristika: Není třeba uvádět žádné nutriční hodnoty.
Alergeny: obiloviny, vajec, arašídy, ořechy, lupina, mléko, sója.
Země původu: Německo
Obsah: 120 g