Pasta de achiote - červená Annatto pasta ze semen orleáníku - Bixa s kořením.
Toto koření je ideální pro všechny druhy drůbežích pokrmůl, pečených i smažených, pasta dodává pokrmům barvu a pikantní chuť.
Semena orleánovníku voní slabě květinově či slabě po mátě a mají sladkou, zemitou, lehce pikantní chuť s nádechem hořkosti.
Složení: pomletá semena orleáníku, palmový olej, bramborový škrob, kmín, sůl, antioxidant: E300, konzervační látka: E202.
Tip na přípravu: Achiote smíchejte s pomerančovým (jablečným, anansovým) džusem v poměru dílů (50 g Achiote + 50 g pomerančového džusu na 500 g masa). Maoso naložíme do marinády na alespoň na 2 hodiny a pak dusit, péci nebo grilovat.
Po otevření uchovávejte v chladničce.
Výživa na 100g
Kalorie 2280 kJ / 550 kcal
Tuk 46 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 24 g
z toho cukr 0 g
Protein 10 g
Sůl 3 g