Pomerančové květy jsou vhodné pro přípravu čaje, aromatizování likérů, pečiva a džemů. Výhodou sušených pomerančových květů je dlouhá trvanlivost. Chcete-li zabránit ztrátě chuti, měly by pomerančové květy být uschovány zabalené vzduchotěsně. Mají příjemnou mírně hořkou, aromatickou chuť.
Z květů hořkého pomeranče se získává vzácný éterický olej neroli, nebo se suší a používají se jako vykuřovadlo.
Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách.
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):
Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.
Příprava odvaru (platí pro plody, semena, kořeny a kůry):
Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.