Hydrolyzovaný kolagen 1 kg dóza
Jedná se o hydrolyzovaný kolagen s velmi krátkými molekulovými řetězci, čímž je zabezpečena jeho co nejvyšší využitelnost v lidském organismu. 100 %-ně přírodní produkt vepřového původu.
Pro podporu zdravých kloubů a kostí. Pro péči o pleť, vlasy a nehty. Kolagen je protein, který je v lidském těle zastoupený ve velkém množství. Najdeme ho téměř ve všech tkáních, zejména v kůži, nehtech, vlasech, kostech a chrupavce.
Zhruba po dovršení dvaceti let věku je kolagenová syntéza v těle pomalejší než jeho rozpad, proto dochází ke zhoršování pevnosti a vzhledu kůže, vlasů i nehtů. Suplementace kolagenu v takovém případě může pomoci.
Složení: Hydrolyzovaný kolagen (želatinový hydrolyzát), enzymový.
Výživové hodnoty ve 100 g sušiny prášku:
Energetická hodnota 1700 kJ, 400 kcal, bílkoviny 100 g (Nx6,38), sacharidy 0 g, tuky 0 g. Vlhkost do 5%.
Uchovejte v suchu.
Hydrolyzovaný kolagen
Kolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech. Kostní kolagen se také nazývá osein. Všude tam, kde se kolagen v živočišných organismech vyskytuje, je stavební hmotou, tvoří jednak pevná a pružná vlákna, pak se jedná o tzv. kolagen I. typu. Ostatní kolagen, který tvoří výplň mezi pevnými kolagenními vlákny, vytváří měkkou mazovitou strukturu, tzv. kloubní maz, se nazývá kolagenem II. typu. Společně s kolagenem II. typu se v měkkých vazivových tkáních vyskytuje také chondroitin a glukosamin.
Proč hydrolyzovaný kolagen
Kolagen v nativní (přirozené) formě je také znám jako želatina. V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, jejíž délka molekulových řetězců je větší než 100.000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí a řadě dalších potravinářských výrobků.
Hydrolyzovaný kolagen se ve sportovní a zdravé výživě používá především při prevenci a léčbě pohybových problémů, hlavně se jedná o artrózy a osteoporózy.
Hydrolyzovaný kolagen lze jej přidávat do běžných pokrmů, např. omáček, polévek, jogurtů nebo všech druhů nealkoholických nápojů. Vždy je třeba mít na paměti, že je účelné dodávat tělu kolagen v průběhu dne, resp. rozložit denní dávku alespoň na tři díly. Doporučená denní dávka je 10 g. Kolagen lze přijímat prakticky neomezeně po jakoukoli dobu, jedná se o zcela přírodní a pro lidskou výživu přirozenou látku. Pouze u osob s poškozením ledvin je lépe užívání konzultovat s lékařem, neboť v tomto případě většina pacientů musí redukovat denní příjem bílkovin.
Charakteristické vlastnosti námi dodávaného kolagenu:
100%-ní vepřový protein
vysledovatelné suroviny
vysoký obsah bílkovin (N x 6.25 ? 100%)
úplné rozpuštění, rychlé rozptýlení ve vodě, nápojích a pokrmech
vytváří roztoky s nízkou pěnivostí a nízkou viskozitou
nevykazuje žádnou enzymatickou činnost.
Výrobek neobsahuje alergenní látky.
Výrobek neobsahuje a ani nebyl získán z geneticky modifikovaných organismů.
Výrobek je z hlediska Zákona o potravinách základní potravinou, nejedná se o látku přídatnou, má tedy stejné postavení jako běžné základní potraviny (mouka, cukr, maso).
Upozornění: Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy, konzultujte s lékařem. Skladujte v chladu a suchu, mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nenahrazuje pestrou stravu.
Obsah aminokyselin v g ve 100 g hydrolyzovaného kolagenu
Asparagin 5,7
Tyros 0,4
Glycin 22,6
Serin 3,1
Alanin 9,0
Threonin 1,8
Valin 2,4
Histidin 0,6
Methionin 0,8
Lysin 4,0
Arginin 7,6
Glutamin 10,3
Leucin 2,9
Hydroxyprolin 11,0
Isoleucin 1,3
Phenylalanin 2,3
Prolin 13,1
Tryptophan 0,6