Mladý zelený ječmen bio 1000g 100% sušená šťáva
Štáva z mladého ječmene je enzymatickou bombou pro náš organismus. Je plná vitamínů, nimerálů, aminokyselin a enzymů. Díky jeho nenapodobitelné kombinaci dokáže působit alkalizačně, antioxidačně a upravovat životně důležité procesy v lidském těle.
Mladý zelený ječmen obsahuje
Mladý ječmen je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě. Mladý ječmen obsahuje betakaroten, vitamíny A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, niacín, biotin, kyselinu listovou, široké spektrum aminokyselin: Alanín, Methionín, Arginín, Fenylalanín, Prolín, Serín, Glycín, Treonín, Histidín, Tyrosín, Izoleucín, Valín, Leucín, Lyzín, Kyselina aspartamová, Kyselina glutamová. Minérály jako draslík hořčík, křemík, zinek, vápník, ale především enzymy a chlorofyl
Mladý ječmen má silný alkalizující účinek v těle. Účinně neutralizuje zakyselení organismu a reguluje tedy problémy spojené s ním. Obsahuje látky silně antioxidační, které zabraňují stárnutí organismu a pravděpodobně mají zajímavý protirakovinový účinnek. Další látky obsažené v mladém ječmenu detoxikují organismus, zabraňují vstřebávání karcinogenních látek ze zažívacího traktu a zažívací trakt čistí. Velký obsah chlorofylu má přímý vliv na hladinu hemoglobinu, podporuje zásobení tkání kyslíkem a pomáhá odstraňovat těžké kovy a chemikálie z krve.
Tradiční užití: 2x denně čajovou lžičku rozmíchat ve vodě, šťávě, či džusu a vypít nalačno.
V dnešním světě jsou zelené potraviny jako mladý ječmen, chlorella, spirulina naprosto nepostradatelné pro správnou funkci organismu. Naše tělo se setkává s cizorodými látkami a jedy, které se v těle ukládají, díky tomu klesá jeho výkon, přichází únava, rychleji stárne a nemoci nevyjímaje. Zelené potraviny poskytují jakýsi štít přírody proti civilizačním chorobám. Již 10 denní užívání vede k pocitu nabité energie a lehkosti.
Původ: USA - Utah
" Horký test ". V usušené šťávě z mladého ječmenu je vysoké procento nedenaturovaných bílkovin. Pokud zalijeme šťávu z mladého ječmene vařící vodou bílkoviny denaturují (stejně jako bílek z vajíčka) a srazí se na povrchu, čím je po-té zbylá tekutina ve sklenici čistší, tím je produkt kvalitnější. Pokud zalijeme rozemletou sušenou rostlinu, nic se nestane, jelikož velké procento vlákniny zabrání pospojování denaturovaných bílkovin.