Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Z pšeničné bílkoviny se vyrábí seitan - "pšeničné maso".
Příprava v kuchyni je jednoduchá a s touto základní surovinou můžete vytvořit nespočet lahodných rostlinných jídel s minimem tuku a vysokým obsahem hodnotných a lehce stravitelných bílkovin. Příprava je mnohem příjemnější než při výrobě seitanu z mouky a přináší vám úplně nové kulinářské možnosti.
Složení: Pšeničný lepek.
Uchovávejte v suchu.
Alergeny: Obilovin obsahující gluten (pšenice), vejce, arašídy, ořechy, lupina, mléko, sojové boby.
Výživové hodnoty na 100 g
Kalorická hodnota 1694 kJ / 401 kcal
Tuk 6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g
Sacharidy 4,8 g
z toho cukr je 4,8 g
Protein 80 g
Sůl 0,09 g