Růžová voda vzniká jako vedlejší produkt při získávání oleje z růží. Je známá svojí unikátní chutí a charakteristická svým aroma čerstvých růžových květů. Nejčastěji se používá k přípravě dezertů a nápojů. Využijete ji však také při péči o pokožku jako pleťovou vodu.
Složení: voda, esence z růží
Použití v kuchyni:
Růžová voda dodává unikátní chuť dezertům - pečeným, moučníkům, pečivu i vánočnímu cukroví, vařeným i zastudena připravovaným. Díky ní dosáhneme chuť sladkých indických dezertů. Do pokrmů přidávejte 1 - 2 čajové lžičky, popř. dle chuti. Společně s kořením se přidává do ochlazujících nápojů, čajů i lassí. Lze v ní taktéž macerovat byliny i koření.
Použití v kosmetice:
Růžová voda působí chladivě. Regenerující a vitalizující péče pro všechny typy pleti. Výborná na čištění a osvěžení pleti či fixaci make-upu. Vyrovnává pH, hydratuje a zpevňuje pleť. Omezuje vznik vrásek. Působí protizánětlivě a hojivě. Pomáhá při akné, po slunění, holení nebo jakémkoliv podráždění pokožky. Ideální jako regenerující obklad na oteklé, unavené nebo podrážděné oči. Urychluje hojení drobných ranek. Výborná i pro velmi citlivou pokožku dětí či alergicky reagující pleť.
Obsah: 190 ml, sklo
Skladujte: v chladu a suchu
Země původu: Indie
Dovoz z: EU