Šípek jemně mletý je vhodné k okamžitému zalití a použití.
Šípky se pro obsahové látky také nazývají pomeranči severu. Často nás provázejí na toulkách přírodou a sbíráme je kvůli blahodárným fytoterapeutickým účinkům.
Šípek se řadí do skupiny antioxidantů, tedy látek, které zachytávají volné kyslíkové radikály. Je vhodné ho používat při různých očistách těla. Šípek přispívá k udržení normálního respiračního (dýchacího) a trávicího zdraví. Je známo, že šípek také působí na zdraví močového měchýře a zdraví ledvin. Šípek má vliv na zdraví kůže, přičemž je využitelný i při hojení ran. Šípek je užitečným při snaze podpořit a upevnit přirozenou obranyschopnost, tedy imunitní systém. Harmonizuje společné zdraví.
Použití: Jednu čajovou lžičku rozpustíte v malém množství teplé vody a vzniklou kaši doplníte 2 dl vody. Užíváme 2x denně nejlépe na lačno.
Surovina pro přípravu bylinného čaje
Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách.