Skořice celá - Cinnamomum verum
Skořicovník pravý je středně vysoký strom dorůstající výšky až 15 m. Známý je také jako skořicovník cejlonský s lat. názvem Cinnamomum zeylanicum. Domovinou mu je Srí Lanka a přilehlé pobřeží Indie. Kůra z pravého cejlonského skořicovníku poskytuje prvotřídní kvalitu svitků. Skořice se vyznačuje velice příjemnou charakteristickou vůní a chutí s podtónem citrónu.
Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální trávení. Osvěžení těla. Normální hladina glukózy v krvi.
Nařízení ES 1924/2006 o zdravotních tvrzeních a 1169/2011 o léčebných tvrzeních nám neumožňuje na těchto stránkách uvádět více informací k této léčivé rostlině.
Více informací získáte ze seriózních volně dostupných zdrojů na internetu a z kvalitní literatury.
Použití: Skořice pravá je velice oblíbená při vaření, pečení i ve svařeném víně, pudincích, kaších i müsli. U nás se často používá zejména v kombinaci s jablky či hruškami. Je tradiční součástí různých kořenících směsí používaných v Indii. Je vhodná do chutney, k masitým pokrmům, do marinád a gurmánských omáček.
Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené.
Obsah: 50 g
Země původu: Indie
Baleno: Anglie