Mladé klíčící rostlinky jsou bohaté na vitaminy, enzymy, aminokyseliny, minerální látky a stopové prvky. Směs obsahuje speciálně vybrané druhy semen, které se svými vlastnostmi doplňují, zajišťují vyvážený poměr živin a mají podobné nároky na péči při klíčení.
Způsob užití:
Použijte na ozdobení pečiva, polévek, do zeleninových nebo těstovinových salátů. Můžete je použít i k přípravě čerstvé domácí zeleninové šťávy. Konzumujte nejlépe syrové, pro zachování všech výživných látek.
Návod k přípravě:
Doba namáčení: 8-12 hodin
Doba klíčení: 4-6 dní
Ideální teplota: cca 20°C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 2,5-5cm
Před konzumací propláchnete vodou. Klíčky je možné uchovat 1 - 2 týdny v chladničce.
Složení: Semena alfalfa - tolice vojtěšky BIO (Medicago sativa), ředkve seté - ředkvičky BIO (Raphanus sativus, Daikon), mungo fazole BIO (Vigna radiata).
Země původu: Itálie.