Sušená vejce v prášku, slepičí vajíčka.
Vynikající alternativa čerstvých vajíček. Plnohodnotná náhrada čerstvých vajec.
Bez obsahu přídatných látek, aromat, barviv, příchutí, konzervantů a GMO.
Sušená vejce jsou jako skutečná jen dehydratovaná. Vejce obsahují velké nožství prospěšných látek pro organismus jako jsou minerální látky, vitamíny a zejména bílkoviny. Ideální zdroj bílkovin pro sportovce.
Výhodou sušených vejec je jejich nenáročnost na skladování.
Složení: 100% sušené vejce. Prášek ze slepičích vajec (bílek a žloutek)
Zpracování: sušená (dehydratovaná potravina je zbavená vody)
Použití sušených vajec je především jako surovina do výrobků, která vejce obsahují. Jedná se například o těstoviny, sušenky, majonézy, cukrářské výrobky. Sušená vejce se také používají jako přísada do krmiv pro zvířata nebo jako doplňky stravy pro sportovce nebo v rámci diet pro nemocné. Výhodou sušených vajec je jejich trvanlivost a skladovatelnost.
Chceme-li ze sušených vajec vyrobit standardní melanž, přidáme trojnásobek vody (100 g prášku, 300g vody). V případě sušených žloutků je poměr 1:1 (100g prášku a 100g vody). U sušených bílků je poměr 1:7 (100g prášku, 700g vody).
Konzervace: pasterizovaná vejce (pasterizace je proces zničení mikroorganizmů pomocí vyšší teploty)
Použití: Jak do vekých gastro provozů, tak do kuchyně v domácnosti. Pro zpracování do pekárenských výrobků, cukrovinek, těstovin, majonéz, koláčů, obalování, omelety, polévek, těstovin, slouží jako plnohodnotná náhrada za čerstvá vejce.
Návod k přípravě: rozpusťe 250 g prášku ve 750 ml vody o teplotě 20°C. 250 g sušených vajec a 750 ml vody je 1 kg tekutých vajec, tj. cca 20 čerstvích vajec střední velikosti.
Nutriční hodnoty na 100g:
energie: 568 kcal/2352 kJ
bílkoviny: 47,5 g
sacharidy: 6 g
tuky: 39 g - z toho nasycené mastné kyseliny 13,1 g
vláknina: 0g
sůl: 1,25 g
Balení: 500 g