Tento švestkový likér je vyrobený z japonských švestek "UME" a jemně ochucen japonskými "shiso" listy. Shiso, také zvané Perilla jsou jedním z nejdůležitějších koření v Japonsku, které dává likéru zvláštní chuť. Umeshu Dento má jemnou vůni a vynikající chuť.
Složení: Ume ovoce, cukr, alkohol z cukrové třtiny. Obsah alkoholu: 17% obj. Vyrobeno v Japonsku. Vlastnosti: Obsah alkoholu 17% obj., Nutriční informace nejsou vyžadovány.
Odpovědný podnikatel: Choya Umeshu Germany GmbH
Švestky Umeboshi jsou peckovité plody ovocného stromu (ve skutečnosti se pokládá za odrůdu meruňky), které rostou v Japonsku. Plody nelze konzumovat syrové přímo ze stromu. Plody se nejdříve omyjí a pak se suší na rýžových rohožích několik dnů a nocí. Poté se nakládají s červenými lístky rostliny Shizo a s mořskou solí. Nechávají se několik let v dřevěných kádích fermentovat. Velmi silný léčebný účinek umešvestek objevili v Číně již před tisíci lety. Přesto že umešvestky pocházejí z Číny, lepší kvality dosahují v Japonsku. Japonské švestky rostou na specifických půdách a klimatu, proto obsahují více přírodních kyselin a minerálů.