Z tohoto koření se připravuje aromatická thajská polévka Tom Kha, kterou znají milovníci asijské kuchyně.
Tom Kha znamená totéž jako „galangalská polévka“. Je to podzemní, jedlý oddenek podobný zázvoru. Asiaté je oceňují jak pro intenzivní aroma pepřového zázvoru, tak pro zdraví prospěšné vlastnosti. Pomáhá při zažívacích problémech a žaludečních obtížích.
Polévka se doma připravuje velmi snadno.
Složení: citrónová tráva 28%, cukr, sůl, galangan, voda, sójový olej, kůra citroníku trnitého, česnek, kyselina citronová.
Nutriční hodnoty na 100genergetická hodnota 747kJ/179kcal / tuky 7,8g z toho nasycené mastné kyseliny 1,3g / Sacharidy 22g z toho cukry 13,2g/ protein 2,8g / sůl 14,3g.
Skladování Uchovejte v suchu a chladu. Po otevření skladujte v lednici.
Země původu Thajsko.