Zázvor lékařský je rostlina pěstovaná pro své oddenky. Zázvor je využíván pro své fytoterapeutické účinky. Blahodárně působí na respirační zdraví, podporuje imunitní systém - přirozenou obranyschopnost organismu. Přispívá k udržení normální hladiny cukru v krvi a normální činnosti svalstva. Je doporučován k harmonizaci trávicího zdraví v raném stádiu těhotenství. Jeho účinky na závratě jsou citelné i při cestování. Zázvor ovlivňuje tonus - vitalitu - energii - únavu, působí protizánětlivě (kontrola zánětlivých reakcí), dále jako antioxidant, antiemetikum a má vliv na metabolismus sacharidů.
Zázvor neobsahuje sodík, je zdrojem vlákniny a neobsahuje nasycené mastné tuky.
Složení: zázvor sušený (90 %), fruktóza (10 %)
Zázvor surovina
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1 470 kJ/350 kcal
Bílkoviny: 0 g
Tuky: 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 85 g
- z toho vláknina: 4 g
- z toho cukr: 62 g
Sodík:0 mg