Hyson Young Hyson, zelený čaj 100gVachta trojlistá list 150g
Nebyl vybrán žádný obrázek

Zelený čaj Kashmiri, Kahwa - Růžový čaj 250g

Kašmírský čaj se vyrábí z nejlepších čajových lístků Kašmíru. Tyto listy se výrazně liší od ostatních čajových lístků, dávají kašmírskému čaji výraznou růžovou barvu a jedinečnou chuť.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 129,00 Kč
Sleva
Price / kg:
Dostupnost: Dočasně vyprodáno

Vital Kašmírský čaj

Kašmírský čaj se vyrábí z nejlepších čajových lístků Kašmíru. Tyto listy se výrazně liší od ostatních čajových lístků, dávají kašmírskému čaji výraznou růžovou barvu a jedinečnou chuť.

Kašmírský čaj se tradičně připravuje z mléka a z různého koření.

Postup přípravy:  2 lžičky čaje a 3 lžičky cukru zalijte 0,5 l vroucí vodou a louhujte 3 minuty.

Kašmírské čajové lístky
Někde se také připravuje tento čaj z listů klasického zeleného čaje, protože kašmírský čaj není všude tak snadno dostupný. Čaj pak chutná podobně, ale nemusí dávat stejný růžový odstín.

Jak si vyrobit kašmírský růžový chai a několik tipů

    Začněte přidáním studené vody do pánve, nejlépe z chladničky.
    Poté přidejte kašmírské čajové lístky) badyán, skořici, hřebíček a zelený kardamom pro dochucení.
    Po prvnímvaru, přidáme jedlou sodu. Reakce jedlé sody s čajovými lístky začne směs zbarvovat do růžova.
    Poté směs vaříme na středně nízké teplotě, dokud se nezredukuje na 2 šálky.
    Přidejte ledovou vodu (voda z lednice s kostkami ledu), což by měly být celkem 2 šálky. Nalijte tuto vodu z výšky. Buďte ale opatrní, protože voda v pánvi je horká a může dojít k potřísnění.
    Pak vezměte naběračku nebo hrnek a začněte čaj provzdušňovat. Z výšky nalijte tekutinu tam a zpět asi 10 minut. Zdlouhavé, ale stojí to za to!
    Začnete si všímat tmavě červených bublin na povrchu čaje. Vypněte teplo a napněte. Zůstane vám tmavě červená kehwa (čaj).
    Na přípravu kašmírské Chai přiveďte mléko k varu v jiném hrnci. Přidejte cukr a nalijte kašmírskou kehwu, kterou jste si právě připravili. Pamatujte, že čím více kehwy přidáte, tím bude váš čaj růžovější, ale také bude    silnější. Tak ochutnejte a najděte tu správnou rovnováhu.
    Tuto směs mléka a čaje přiveďte k varu a poté vypněte oheň a zakryjte 2 - 3 minuty.
    Nalijte hrnky, ozdobte jemně nakrájenými pistáciemi a mandlemi.

Kašmírský růžový čaj v čirém hrnku s ozdobou kolem
Můžete uložit čaj

Kehwu (základ čaje) můžete uchovávat v lednici po dobu 2 týdnů. Kdykoli chcete Kašmírský chaj přimět kehwu vařit s mlékem.

Země původu: Indie

Balení: 250 g

Další čajové recepty

    Masala Chai (pikantní mléčný čaj)
    Chai Latte inspirované Starbucks

KEHWA

    4 šálky studené vody
    3 lžíce kašmírových čajových lístků
    ¼ lžičky jedlé sody
    ⅓ lžičky soli
    1 badyán
    1 palec kus skořice
    3 hřebíček
    5 zelených kardamonů
    2 šálky ledově studené vody

ČAJ S MLÉKEM

    1 šálek mléka
    1 šálek kehwa
    1-2 lžíce cukru volitelně
    drcené mandle a pistácie na ozdobu

Instrukce

    Do velkého hence přidejte vodu spolu s kašmírským čajem, badyánem, skořicí, hřebíčkem a zeleným kardamomem. Přiveďte vše k varu.
    Když začne vařit, přidejte jedlou sodu a sůl. Mírně snižte teplotu a pokračujte v vaření, dokud se voda nezredukuje na polovinu počátečního množství, což jsou 2 šálky podle tohoto receptu.
    Když je voda snížena, přidejte z výšky ledovou vodu spolu s několika kostkami ledu. Poté směs provzdušněte pomocí naběračky nebo jiného hrnku a nalijte šálek tohoto čaje z výšky a pokračujte v tom dalších 10 minut. V Urdu to znamená „phaintna“, což znamená energicky bít.
    Po 10 minutách začnete na povrchu čaje vidět sytě červené bubliny. Vypněte teplo a sceďte kapalinu. Tuto „kehwu“ lze skladovat v chladničce přibližně 2 týdny.
    K přípravě mléčného čaje přiveďte mléko do hrnce k varu. Přidejte cukr a nalijte část kehwy. Poměr kehwy a mléka můžete upravit podle své chuti. Směs přivedeme k varu a vypneme oheň. Pánev zakryjte a nechte „přehradit“ 2–3 minuty.
    Nalijte servírovací poháry a přidejte ozdobu s drcenými mandlemi a pistáciemi.

    Kehwa připravená podle tohoto receptu vyrobí asi 5 - 6 šálků kašmírského chai.