Zelený čaj Soursop s graviolou a květem pomeranče 80g Zelený čaj Tra Tan Cuong, Vietnam, Thai Nguyen 500g
Nebyl vybrán žádný obrázek

Zelený čaj sypaný Tra Nam Sao, Tan Cuong Vietnam 500g

Jeden z nejsilnějších čajů. Při správné přípravě je chuť bohatá, silná, plné trávové chuti s trpkým pozadím. Listy mají namodralý charakter, nálev je jemně žlutý.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 149,00 Kč
Sleva
Price / kg:
Dostupnost: Skladem

Zelený čaj Tra Nam Sao je jeden z nejsilnějších čajů.

Kvalitní, stejnoměrně svinutý, stříbřitý list dává trávovou až bylinkovo-kořeněnou chuť. 

Zelený vietnamský čaj. Výtečný čaj z věhlasné čajové oblasti Thai Nguyen. Vyniká svou svěžestí a pečlivým zpracováním. Díky své poloze pěstování v sopečných oblastech, obsahuje poměrně veliké procento vitamínu C.

Obsahem kofeinu převyšuje kávu. Při správné přípravě je chuť bohatá, silná, plné trávové chuti s trpkým pozadím, na které se však velmi dobře zvyká. Listy mají namodralý charakter a nálev je jemně žlutý,  povzbudivý.

Vyroben tradičně, pečlivě a z nejlepších zelených čajových rostlin.

Kvalitní, stejnoměrně svinutý, stříbřitý list dává trávovou až bylinkovo-kořeněnou chuť.

Zelený čaj se v Číně pije již přes 4.500 let. Buddhističtí mnichové ho přinesli do Japonska. Odsud se dostal v 17. století do Evropy. Zelený a černý čaj se vyrábí ze stejné rostliny. Díky pečlivému zpracování, si zelený čaj zachovává nejen svou barvu, ale i svou zdravou složku.

Zelený čaj přesvědčí i svou vnitřní hodnotou.

Tradiční medicína dálného východu si zeleného čaje váží jako léčivého prostředku proti mnoha fyzickým a psychickým obtížím.

Zelený čaj, takříkajíc, očišťuje duši, zelený čaj obsahuje zřetelně méně kofeinu než černý čaj. Kombinace kofeinu a katechinu se postará o to, že v první řadě povzbuzují duši a ne krevní oběh. Mimochodem: zelený čaj obsahuje vitamíny A, B, B12, C a důležité minerály jako je draslík, vápník nebo fluor. Prokázán je i vysoký obsah antioxidantů. Posiluje imunitní systém, prospívá tělu a odvrací infekce.

Příprava: 10g čaje vložíme do konvice (asi na 1 litr), nejprve nalijeme z jedné čtvrtiny studenou vodu a poté dolijeme vroucí vodu, necháme louhovat 2 - 3 minuty, podle toho jak chceme silný čaj. Zelený čaj je vícenálevový. Tímto způsobem přípravy si každý typ zeleného čaje zachová svoje specifické účinky a jedinečnou chuť. Vietnamci jej zalívají téměř 100°C vodou aby právě této nepitelnosti dosáhli. Vietnamské čaje jsou výrazněji méně náchylné při špatném nebo dlouhodobém skladování k znehodnocení. Stárnou pomaleji.

Složení: vietnamský špičkový zelený čaj 100%.

Obsah: 500 g

 

Země původu: Vietnam