Nebyl vybrán žádný obrázek

Teriyaki omáčka Yamasa 1,8 litru

Teriyaki je základní japonská omáčka, která najde využití v mnoha receptech japonské a asijské kuchyně.
Prodejní cena se slevou
CENA (S DPH): 558,00 Kč
Sleva
Cena / kg:
Dostupnost: 1 - 3 dny

Teriyaki omáčka 1,8l

Teriyaki je technika přípravy masa, ale také omáčka či marináda japonského původu, kterou tamní kuchyně zná od 16. století.Teriyaki je základní japonská omáčka, která najde využití v mnoha  receptech japonské a asijské kuchyně. V Evropě je nejznámější asi kuře s teriyaki omáčkou, ale v Japonsku se typicky s touto omáčkou připravují ryby.

Teriyaki omáčku můžete použít jako marinádu pro syrové maso, a jako dip k pečenému masu nebo jako přílohu k pokrmům z rýže a nudlí. Pokud je omáčka použita jako marináda, pak marinujeme maso 3 hodiny v lednici, předtím, než je připravujeme v pánvi nebo na grilu. Pokud na konci doby vaření šťávu podlijete trochou teriyaki omáčky a pak ji krátce redukujete, dostanete ladící omáčku.

Teriyaki je složeninou 2 japonských slov „teri“ (lesk, třpit) a „yaki“ (grilovat). Než se jídlo ogriluje, bývá naloženo v marinádě, díky které pak pokrm získává lesklý nádech „teri“.

Složení: sójová omáčka (přirozeně vařená voda, sójové boby, pšenice a sůl), voda, cukry, alkohol, E621, E631, E627, sůl, extrakt koření, konzervant E270

Alergeny
Sója, pšenice

Nutriční hodnoty na 100ml
Energie 705 kJ / 168kcal
Tuk 0g z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 31g z toho cukr 28g
Protein 4,9g
Sůl 8,2g

Skladování
Skladujte v suchu a temnu

YAMASA Corporation, vyrábí od roku1645 nejlepší sójové omáčky s kombinací využití nejmodernějších technologií a tradičních metod, v prefektuře Choshi, Chiba. Se svým vlhkým podnebím, chladnými léty a teplými zimami je ideálním místem pro výrobu skvěle chutnající sójové omáčky.

Výrobce: YAMASA CORPORATION
Choshi, Chiba,
Japonsko

Země původu: Japonsko