Teriyaki omáčka Yamasa 1,8 litru
Teriyaki omáčka 1,8l
Teriyaki je technika přípravy masa, ale také omáčka či marináda japonského původu, kterou tamní kuchyně zná od 16. století.Teriyaki je základní japonská omáčka, která najde využití v mnoha receptech japonské a asijské kuchyně. V Evropě je nejznámější asi kuře s teriyaki omáčkou, ale v Japonsku se typicky s touto omáčkou připravují ryby.
Teriyaki omáčku můžete použít jako marinádu pro syrové maso, a jako dip k pečenému masu nebo jako přílohu k pokrmům z rýže a nudlí. Pokud je omáčka použita jako marináda, pak marinujeme maso 3 hodiny v lednici, předtím, než je připravujeme v pánvi nebo na grilu. Pokud na konci doby vaření šťávu podlijete trochou teriyaki omáčky a pak ji krátce redukujete, dostanete ladící omáčku.
Teriyaki je složeninou 2 japonských slov „teri“ (lesk, třpit) a „yaki“ (grilovat). Než se jídlo ogriluje, bývá naloženo v marinádě, díky které pak pokrm získává lesklý nádech „teri“.
Složení: sójová omáčka (přirozeně vařená voda, sójové boby, pšenice a sůl), voda, cukry, alkohol, E621, E631, E627, sůl, extrakt koření, konzervant E270
Alergeny
Sója, pšenice
Nutriční hodnoty na 100ml
Energie 705 kJ / 168kcal
Tuk 0g z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 31g z toho cukr 28g
Protein 4,9g
Sůl 8,2g
Skladování
Skladujte v suchu a temnu
YAMASA Corporation, vyrábí od roku1645 nejlepší sójové omáčky s kombinací využití nejmodernějších technologií a tradičních metod, v prefektuře Choshi, Chiba. Se svým vlhkým podnebím, chladnými léty a teplými zimami je ideálním místem pro výrobu skvěle chutnající sójové omáčky.
Výrobce: YAMASA CORPORATION
Choshi, Chiba,
Japonsko
Země původu: Japonsko