Kampotský pepř, červený pepř celý 70g
Kampot pepř červený celý
Červená varianta je velmi vzácná a pochází z plně zralých neoloupaných pepřových plodů. Díky vysoké zralosti je pravý červený pepř obzvlášť aromatický až ovocný se silnou ostrostí.
Kampotský červený pepř pochází ze stejnojmenného regionu v Kambodži a patří k nejlepším pepřům na světě. Vysoká super kvalita je podmíněná vlhkým a horkým klima poblíž pobřeží Thajského zálivu a zde se vyskytujícími těžkými jílovitými půdami.
Celý proces výroby je čistě ruční, při pěstování nejsou používány žádná umělá hnojiva a pesticidy. Všechny barevné varianty kampotského pepře pochází ze stejné rostliny, barva se liší podle zralosti bobulí a podle způsobu zpracování.
Červená varianta je velmi vzácná a pochází z plně zralých neoloupaných pepřových plodů a její výrobě se věnují pouze nejzkušenější pěstitelé. Díky vysoké zralosti je pravý červený pepř obzvlášť aromatický až ovocný se silnou ostrostí. Od konvenčního černého pepře se pepř červený liší zejména chutí, která není tak palčivá a pepřová. Jedná se o mírně aromatické a chuťově výrazné koření, které ozvláštní každý připravovaný pokrm. Slupka je červená, křehká, s náznakem sladkosti, tvrdá pecka uvnitř je cítit po kopru. Velice zajímavý kontrast na talíři tvoří s pepřem černým, bílým a zeleným.
Používejte pouze čerstvě namletý nebo ještě lépe nadrcený v hmoždíři. Hodí se k masu, drůbeži a rybám.
Pepřovec brazilský je strom dorůstající výšky až 10 m. Někdy je označován za keř, což se připisuje hustě větvené, propletené koruně. Domovinou mu je Jižní Amerika – Brazílie, Paraguay a Argentina, kde je často pěstován i jako okrasná rostlina. Listy má oválné, střídavé a dlouhé až 22 cm. Kvete od září do listopadu drobnými, bílými květy. Plodem je malá, červená peckovice dorůstající do velikosti až 4 mm.
Na rozdíl od konvenčního černého pepře, který se ještě (dle zralosti) liší na pepř zelený a bílý, se pepř červený sklízí pouze v plné zralosti. Někdy je pepř červený chybně označován za pepř růžový, avšak pepř růžový pochází z jiné rostliny, která je známá pod lat. názvem Schinus molle.
Použití: Výborně doplňuje chuť hovězího a vepřového masa, paštiky, uzeniny i dary moře. Doporučujeme vyzkoušet v kombinaci s jinými druhy pepřů např. při přípravě ryb.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Baleni: 70 g