Sojová omáčka Tamari bez lepku, Kikkoman 1l
Bezlepková sójová omáčka Kikkoman Naturally Brewed Tamari je bezlepková i halal.
Stejně jako originální omáčky Kikkoman i bezlepková verze prochází zcela přirozeným procesem fermentace a není o nic méně všestranná a lahodná. Přirozeně uvařená bezlepková sójová omáčka Kikkoman Tamari může být použita v jakémkoli receptu jako náhrada naší přirozeně uvařené sójové omáčky. Protože jeho chuť miluje každý, dokonce i lidé bez celiakie, není třeba při vaření používat dvě různé omáčky.
Skvělá na marinování, do polévek, salátů a na namáčení sushi rolek.
Sójová omáčka Tamari je vyráběna pouze ze soli a sójových bobů, čímž se odlišuje od klasické sójové omáčky Shoyu vyráběné ze sójových bobů a pšenice. Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě misa z tekutiny, která je vylučována. Poté se fermentuje přírodním způsobem v dřevěných sudech. Při výrobě nejsou použita barviva, konzervační látky či zvýrazňovače chuti, které se vyskytují v běžných omáčkách. Ve srovnání se Shoyu má tmavší barvu, výrazněji slanější chuť a obsahuje více minerálů a stopových prvků. Je také bohatá na aminokyseliny a mikroorganismy důležité pro trávení. Vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Použití: Sójovou omáčku můžeme použít do všech jídel kromě sladké kuchyně. Výborná je na marinování a minutky, do polévek a polévkových základů, masových šťáv, omáček, orientálních jídel, dresingů, majonézových salátů a studených pikantních omáček a samozřejmě k namáčení sushi rolek.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Po otevření skladujte v chladničce.
Složení: Voda, sójové boby, sůl, vinný ocet.
Obsahuje alergeny: Sója.
Výživové hodnoty na 100g
Tuky 0 g
Tuky - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 2 g
Sacharidy - z toho cukry 0 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 16,4 g
Energetická hodnota 240/57 kj/kcal
Země původu Holandsko
Výrobce Kikkoman