Mandle natural 250g
Mandle jsou plné živin a proto právem patří i mezi nejzdravější potraviny.
Mandle obsahují: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselinu listovou, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vlákninu, bílkoviny, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny, lecitin, laetryl
Jak mandle připravit: Mandle můžeme opéci i upražit. Syrové mandle jsou ale nejzdravější. Mandle můžeme před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody, čímž v mandlích vzniká tvorba těch správných enzymů a usnadníme si i jejich oloupání. Po namočení a bez slupky jsou pak mandle lépe stravitelné a chutnější.
Kalorická hodnota ve 100g: 2408 kJ (575 kcal), Bílkoviny: 21,2 g. Sacharidy: 21,7 g (z toho cukry 3,9 g). Tuky: 49,4 g (z toho nasycené mastné kyseliny 3,7 g). Vláknina: 12,2 g.
Složení: jádra sladkých mandlí
Upozornění: Skladujte v suchu, temnu při teplotách do 22° C.
Země původu: USA